projekt


Pågående projekt:

Seglaskuta.se

Syfte:  Att sprida kunskap om skutsegling och få fler ungdomar att segla för äventyret, gemenskapen och bevarandet av det som återstår av Sveriges historiska flotta av segelfartyg.

Skapat av:  USSO-Unga Svenska Skutseglares Organisation

Videobloggar: youtube Seglaskuta

Facebooksida

Ellen_1307KB_kollopeke1web

Vilande projekt: “Diktaturens Barn”

Började som ett fotoreportage i samband med projektarbetet sista året på Mediagymnasiet i Nacka Strand (2009)

Blev en fotoutställning på Punkt Medis, Nacka Konsthall och Mångkulturell Centrum i Fittja (Stockholm), 2010. Se portfolio.

Avslutas när intervjuer, foton och berättelser sammanställs i bokform.

Engangemang:

  • Stiftelsen S/Y Ellen – ett 100årig segelfartyg som drivs som skolsegelfartyg sedan 1992, seglar främst i Stockholms trakten och anordnar kollo med Stockholm Stad under sommaren.

Började som “elev”/kollobarn ombord från 2004, jungman och ungdomsledare från 2007, med i stiftelserådet sedan 2012.

Styrelseledamot sedan 2011, kontaktperson på ostkusten, engagerad i frågor om samarbeten och marknadsföring av Sveriges segelfartyg.

Aktuellt 2013 – samarbete mellan Stockholms ungdomsverksamheter på skutorna Ellen(Beckholmen), Shamrock(Skeppsholmen), Constantia(Solna) och åländska skutan Albanus.

Röde Orm Film, 2011, koordinator för delar av dokumentärprojektet El Medico- The Cubaton Story (“De fjorton klipparnas armé”)

ERFilm– medlem och support i föreningen, en fortsättning av projektet med samma namn skapat av eldsjälarna Stephane Mounkassa och Stefan Sundin.

 

Ideellt engagemang ifrågasätts ofta med kommentarer som “får du något betalt för allt arbete du gör?”.

I mitt fall har det varit den djupa källan av gratis kunskap och den kravlösa gemenskapen som har motiverat mig, tillfredsställt min vetgirighet och kreativitet.

Var förändringen och fortsätt att inspirera!

 

/Kicks