Smultronställen in Old Town

For all you anglophones and non-swedes “Smultronställe” could be translated to “sweetspot” – a really nice place that could be hard to find in a big city-jungle. And I beg your pardon but I’ll write this post in Swedish. In brief; here’s some pictures from my first job as a freelancer about the sweet little hat-shop Mode Rosa, in Old Town, Stockholm. If you ever come to Stockholm you can find it at Västerlånggatan 45, Gamla Stan. If you like my photos please leave a comment or critic!

www.ModeRosa.se

I ett virrvarr mellan resor, jobb och segling så fick jag mitt första betalda fotouppdrag för två veckor sen. Jag hade jobbat några dagar på cafét och pratat vitt o brett med mina stammisar om hur glad jag var att vara hemma och tillbaka bakom espressomaskinen och vad jag hade pysslat med i Kanada. En av mina stammisar, Linda, snappade upp det jag berättade om att jag var fotograf och precis hade startat eget. Nästa dag hade hon kommit in i cafét och frågat min kollega om mitt nummer för hon behövde en fotograf som kunde ta lite bilder av hennes butik. Linda och hennes man är sen ett år tillbaka ägarna av den historiska hatt-butiken Mode Rosa på Västerlånggatan 45. Den har funnits i familjen sen 1940, då Rosa öppnade och drev butiken tills hon gick i pension vid 95års ålder. För några veckor sen hade en journalist tagit kontakt med Linda och ville inkludera butiken i en reportagebok. Han bad henne att fixa bilder till delen om hennes butik och hon kontaktade i sin tur mig!

En dröm som mitt första uppdrag, att få se mina bilder i tryck, woop woop!

Så idag hade jag en väldigt trevlig stund med Linda, medan hon knåpade ihop en midsommar-hatt så gick jag runt i butiken och fotade och skvallrade lite om Gamla Stans mysterier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s